Tartalom marketing mindenkinek

Miért fontos a tökéletes marketing tartalom?

Nem fontos, és nincs ilyen.

A tartartalom marketing lényege a megújulás képessége. Az a nagyon fontos tényező, hogy olyan minden esetben releváns, de változó tartalmat tudjunk előállítani, ami a mindenkori igények kielégítését szolgálja.

Tökéletes marketing tartalom ugyanakkor nem létezik. Ám az nagyon is lehetséges, hogy a tartalmak egésze olyan marketing erőt képez, amit akár tökéletes marketing tartalomnak is nevezhetünk.

A tartalom marketing és az értékesítési szövegírás ugyan nagyon hasonló tevékenység, ám mégis van a kettő közt erős határvonal. Az értékesítési szövegírás, rábeszél, a tartalom marketink rávezet. Látszólag a kettő ugyanaz, de mégsem. A tartalom marketing felcsillantja a vásárlás lehetőséget, az értékesítési szövegírás „kiprovokálja” az értékesítést. Az értékesítési szövegírás nem működhet az előkészítő tartalom marketing nélkül.

Tartalom marketing

A tökéletes marketing tartalom valójában sok kis tartalom összességéből adódik. Olyan tartalmakból, amik kapcsolódnak, segítik és támogatják egymást annak érdekében, hogy a vevőink vásároljanak és minél többet vásároljanak. Egész pontosan, hogy tőlünk akarjanak vásárolni.

A kétkedés jogos: miért is vásárolna bárki a tartalom alapján?

A pontos válasz megadása előtt tisztáznunk kellene, mi is a tartalom. Mit nevezünk tartalomnak.

Nos a tartalom nem egy honlapon lévő szöveghalmaz. Főleg nem egy olyan szöveghalmaz, amit nem szövegíró szakember írt meg. Általában marketing szempontból azok a „tartalmak” csak kitöltő szövegek, valódi „értékük” nincs. A honlap látogatójából semmilyen reakciót nem váltanak ki, azon kívül, hogy; na ez is ugyanaz, mint a többi.

A valódi tartalom éppen az ellenkezője. A látogatóból azonnal érdeklődést vált ki, és meg akar ismerkedni a tartalommal.

Tartalomkészítőként, a honlapkészítő szakember kollégáimmal sokszor rácsodálkozunk arra, amikor egy megrendelésben a menü felsorolásnál az szerepel, hogy „főoldal”, „rólunk”, „bemutatkozás”, és gyakorlatilag egyetlen utalás nincs ott, a fő helyen, a legfontosabb helyen a termékre, szolgáltatásra, arra, amit értékesíteni szeretnénk a végcélként.

És ezt nem szoktuk érteni.
Egy honlap esetében is tartalmat gyártunk. Két féle tartalmat. Egy értékesítési tartalmat, és egy általános tartalom marketing eszközök segítségével, vagy azok segítségére készülő tartalmat. Mindkét esetben a végcél az értékesítés, a vevő meggyőzése. És lássuk be, a főoldal, a rólunk, a bemutatkozás ezeket a célokat nem szolgálja. A vásárlóinkat a főoldal esetén is, az érdekli ami miatt ellátogatott honlapunkra. A termék, vagy a szolgáltatás vagy velük kapcsolatos információ. És egyáltalán nem érdekli, a rólunk-bemutatkozás párosítás.
A mai világ termék központú és személytelen. Felgyorsult és az interaktivításra van kihegyezve.

Ha tartalmat készítünk, ezeket figyelembe kell venni és ha szükséges folyamatosan változtatni kell a használt módszereket. Éppen ezért nincs és soha nem lesz tökéletes taralom. Tartalmak lesznek melyek egésze olyan releváns egységet alkothat, hogy elérje a célját, a vásárlás ösztönzést.

Tartalom készítőként, tartalom marketig szakértőként, tehet soha nem az a feladat, hogy elkészítsünk egy tökéletes tartalmat, hanem, hogy elkészítsünk egy olyan tartalom halmazt melynek az egésze képes olyan kommunikációt elérni, mely a potenciális érdeklődőből vásárlót, majd a későbbiekben „márkahű” vásárlót generáljon.

Mibe kerül egy megfelelő tartalom, a tartalom marketing előállítása?

Elsőként oszlassunk el egy tévhitet. A tartalom marketing elkészítése nem egyenlő a honlap tartalmának megírásával. A tartalom gyártásra, a szöveg írásra is vannak megfelelő felkészült szakemberek, ám ők, a tartalom marketing szakember által elképzelt szöveget gyártják le jó esetben, illetve kiegészítő szövegeket készítenek el.

Ám a vezető tartalmakat minden esetben az Ön tartalom marketing szakértőjének kell megírni!

Ezek a tartalmak is érdekelhetik

sales szöveg
tartalom marketing

Értékesítés célú szövegírás

Az értékesítési szövegírás a „kegyelemdöfés”, a tartalom marketing végcélja, a tartalom marketing „sikertörténete”. A tartalom készítő és az értékesítő közös sikerének végállomása. A sikerélmény beteljesülése. De nem csak a tartalomkészítőnek és az értékesítőnek, hanem a vevőnek is.
És valójában ez a cél.
A vevőt kell sikerélménnyel ellátni.

Tovább olvasom »
email marketing
tartalom marketing

Email marketing tartalmak készítése

Egy email lehet spam és lehet bosszantó, soha meg nem nyitott tartalom, amit felesleges energia befektetésnek és pénzkidobásnak is értékelhetünk, de lehet olyan vásárlás ösztönző tevékenység is, ami busásan megtérülhet.
Csak kellő átgondolás és szakszerűség kell az email marketing használatához.

Tovább olvasom »