Tartalom marketing mindenkinek

Email marketing tartalmak készítése

Az ősöreg technika, az email marketing, amit mára már inkább tartunk bosszantó és felesleges tevékenységnek, mint hasznos vevőszerzésnek.

email marketing

Nagyon sokan bosszankodnak ma már, hogy rengeteg spam emailt kapnak, melyben számukra nem fontos, kéretlen vásárlás ösztönző tartalom van csak, ami bosszantó és időrabló. Ebbe bele tartoznak a cégvezetők, a marketing szakemberek és a vásárlók egyaránt.
Ebből kifolyólag sokan nem is akarják már használni az az email marketinget, pedig valójában nagy hibát követnek el.

Az emberek szeretnek leveleket kapni.

Csak az időt és az okot kell jól megválasztani.

A tartalom marketing fontos része az email marketing, de kényes része. Az ismeretlenektől kapott email lehet bosszantó. De ha tudatosan használjuk az email marketing lehetőségeit, bizonyosan jó úton fogunk haladni a sikeres értékesítés felé.

A titok az átgondolt tudatosságban rejlik.
Ha elsőre egy mail címlista megszerzése után „bombázzuk” a potenciális vevőinket majdnem bizonyos a sikertelenségünk. Ám ha előkészítjük a „támadást” és szinte várnak egy levelet a potenciális vásárlóink, nagyon le tudjuk rövidíteni az érdeklődés felkeltése és a vásárlás közöti utat.

Ehhez kell a megfelelő webmarketin stratégia elsődleges megtervezése és kialakítása, melynek szerves része a tartalom marketing, a honlapkészítés, és az online jelenlét tökéletes biztosítás.
Az értékesítés nem a social médián múlik – ahogy azt most sulykoljak -, hanem a tervezet és stabil jelenléten és kommunikáción. Ennek a kommunikációnak szerves része az email marketing, és annak patikamérlegen kimért tudatos használata.

Egy email lehet spam és lehet bosszantó, soha meg nem nyitott tartalom, amit felesleges energia befektetésnek és pénzkidobásnak is értékelhetünk, de lehet olyan vásárlás ösztönző tevékenység is, ami busásan megtérülhet.

De a számok azt mutatják, hogy az email marketing nem hatékony…

Ez igaz. a legtökéletesebb email marketing stratégia elkészítése mellet is száz emailra jut egy vevő. Ami lássuk be nyomasztó szám. Ám ezt nem így kell felfogni, nem így kell értelmezni.

Egy jól átgondolt email marketing stratégia egy KKV számára éves szinten kettőszáz ezer forint körüli költségbe kerül. Ez egy jó címlistával, remarketing technikákkal, feltételez közel hatvanezer kiküldött email. És ha elfogadjuk a száz az egyhez arányt az máris hatszáz vásárló. Így már jobban hangzik?
Közel 350 Ft az, amit egy vásárlásra ráköltünk. Persze terméktől is függ, hogy realizálható e egy termék nyereségében ekkora marketing költség, de jellemzően igen.

Mit mondd a szakember? Használjam az email marketinget?

Igen. De megfontoltan, tudatosan és szakembert segítségével, útmutatásával.
Ne feledjük el, hogy az email marketing egy marketing stratégia része, ahol már nem csak egy tartalom marketing szakember segítségére és szaktudására van szükség, hanem olyan komplex tevékenység része, ahol átgondolt, tudatos marketing tevékenységet végzünk.

Ebben az esetben pedig már nem csak a tartalom készítés a cél, hanem a marketing költségek „kordában tartása” mellett kell olyan tevékenységet folytatni, ahol a külsős marketig szakemberek „ára” nem csak megtérül, hanem nyereségessé válik. Ez pedig már túlmutat a tartalom készítés, a tartalom gyártás témakörén. Itt már fontos az üzleti bizalmi elv, a tudatos együtt működés, a célok és eredmények koordinálása.

Ebben segíthet Önnek a KKV Online Marketing Projekt csapat, akik ugyan Önálló szakemberekként működnek. de céljuk az, hogy segítsék az Ön munkáját.

Mibe kerül egy megfelelő tartalom, a tartalom marketing előállítása?

Elsőként oszlassunk el egy tévhitet. A tartalom marketing elkészítése nem egyenlő a honlap tartalmának megírásával. A tartalom gyártásra, a szöveg írásra is vannak megfelelő felkészült szakemberek, ám ők, a tartalom marketing szakember által elképzelt szöveget gyártják le jó esetben, illetve kiegészítő szövegeket készítenek el.

Ám a vezető tartalmakat minden esetben az Ön tartalom marketing szakértőjének kell megírni!

Ezek a tartalmak is érdekelhetik

sales szöveg
tartalom marketing

Értékesítés célú szövegírás

Az értékesítési szövegírás a „kegyelemdöfés”, a tartalom marketing végcélja, a tartalom marketing „sikertörténete”. A tartalom készítő és az értékesítő közös sikerének végállomása. A sikerélmény beteljesülése. De nem csak a tartalomkészítőnek és az értékesítőnek, hanem a vevőnek is.
És valójában ez a cél.
A vevőt kell sikerélménnyel ellátni.

Tovább olvasom »
email marketing
tartalom marketing

Email marketing tartalmak készítése

Egy email lehet spam és lehet bosszantó, soha meg nem nyitott tartalom, amit felesleges energia befektetésnek és pénzkidobásnak is értékelhetünk, de lehet olyan vásárlás ösztönző tevékenység is, ami busásan megtérülhet.
Csak kellő átgondolás és szakszerűség kell az email marketing használatához.

Tovább olvasom »