Tartalom marketing mindenkinek

A tartalom készítés mesterfogásai, azaz vevő irányítás

Az első kétoldali szívinfarktust általában akkor kapja egy cégvezető, amikor a honlap készítő azt kéri tőle, hogy adja meg a honlap szövegezését, tartalmát. Azaz a tartalom készítés feladata valósággá válik. Arról kell tartalmat készítenie, ami az élete lényege. A vállalkozásáról.
  Jó esetben le is ül és kiprésel magából hat kevésbé összetett mondatot, majd rádöbben, hogy nem nagyon tud mást írni a cégéről. Nem azért, mert nem ismeri, nem azért, mert nincs tisztába a termékével, szolgáltatásával. Egyszerűen azért, mert nem ez a dolga.

A tartalom marketing, a tartalom készítés, egy vállalkozás bemutatása, nem cégvezetői feladat. Ráadásul nem úgy, hogy mára már komoly feltételei vannak annak, hogy miként kell megírni, megjelentetni egy tartalmat. És az lényegtelen is, hogy offline, vagy online tartalomról van szó.

Ráadásul a tartalom marketing lényege a vevő irányítás, ami komoly felkészültséget igényel. Alapvetően fontos ugyan a termék, szolgáltatás, a vállalkozás ismerete, de ennél sokkal fontosabb a vevő ismerete.

Hogyan működik a vevő? Tartalom készítés a vevőnek.

Annak a tudásnak kell a birtokában lenni amikor a tartalmat készítés folyamata zajlik, hogy hogyan működik a vevő, a vevőnk. Miért lesz vásárló. Milyen motivációi lehetnek, hogyan lehet benne felépíteni a bizalmi lépcsőket, amin keresztül eljut arra a döntésre, hogy tőlünk vásároljon.
A mai modern fogyasztói társadalomban a vevők irányításának kihívása nem az, hogy vásárlásra ösztönözzük (értékesítés célú szövegírás) – általában azt ö eldönti -, hanem az, hogy azt a bizonyos vásárlás hol tegye meg. A vevőt nem abban kell irányítani, hogy a zöld kockát vásárolja meg, ami lila füstöt ereget és negyedóránkként béget, hanem azt, hogy a számos vásárlási lehetőség közül éppen az általunk felajánlott lehetőséget válassza.

Tartalom marketing

Erre számos technika létezik, de ha mélyen belegondolunk, minden esetben valamilyen tartalmat ajánlunk elsőre fel a potenciális vevőnek. És itt van szerepe a tudatos tartalomépítésnek, a tartalom marketingnek, a tartalom készítés szabályait betartva. Ugyanis nem mindegy, hogy milyen tartalommal találkozik a lila füstős bégető zöld kockával kapcsolatban. A tartalom marketing, a tartalom, még az ártényezőnél is fontosabb sok esetben, mert még egy árérzékeny társadalomban is hajlandó a vásárló többet fizetni egy termékért, ha megfelelő tartalmi közegben ajánljuk azt neki.

A vevőd a csomagolásért fizet, még ha ez hihetetlen is.

A vevő a csomagolásért és a csomagolás indoklásáért fizet!

Erre egy egyszerű, de nagyon jó példa az ásványvíz piac. Magyarországon minden településen kiváló minőségű vezetékes víz érhető el, ennek ellenére az ásványvíz értékesítés folyamatos emelkedést mutat, és Magyarország az első tíz országban van az ásványvízfogyasztás területén.

Vajon miért?

Mert a megfelelő online és offline tartalmak legyártásával és használatával a gyártók marketing szakemberei elérték, hogy napi rutinná váljon az ásványvíz fogyasztása.

Természetesen ezt nem egyik napról a másikra érték el, és bármilyen furcsa is, de a gyártók különböző kampányai erősítették egymást. Számos gyártó, ugyanarra a célpiacra más-más ár fekvésű ásványvizet gyárt, gyakorlatilag nagyon hasonló bekerülési költséggel, de mégis elérték, hogy a vásárló ne csak fogyassza a terméket, hanem sok esetben hajlandó legyen azért többet is adni.

Ez pedig nem másnak köszönhető, mint a nagyon is jól átgondolt tartalom marketingnek, amit tudatosan, terv alapján, előre megtervezett költséggel készítettek el, úgy, hogy pontosan számítható volt a megtérülés is.

A tartalom marketing tehát nagyon fontos egy vállalkozás életében. Nem összekeverendő egy honlap vagy brossúra szimpla szövegírásával, amit szövegíró szakemberek készítenek el. Nem összetévesztendő egy honlapkészítő által a honlapra felrakott jelzés értékű tartalommal. És nem összetévesztendő a különböző offline, vagy online hirdetési eszközökkel.

A tartalom marketing egy előre eltervezett a vevőt célirányosan mozgató számos tartalomból álló megjelenés összessége, amit jelenleg a leghatékonyabb vevőszerzés lehet, ha azt a megfelelő klikk marketing eszközökkel együtt használjuk.

Mennyibe kerül a tartalom készítés?

Ezek a tartalmak is érdekelhetik

sales szöveg
tartalom marketing

Értékesítés célú szövegírás

Az értékesítési szövegírás a „kegyelemdöfés”, a tartalom marketing végcélja, a tartalom marketing „sikertörténete”. A tartalom készítő és az értékesítő közös sikerének végállomása. A sikerélmény beteljesülése. De nem csak a tartalomkészítőnek és az értékesítőnek, hanem a vevőnek is.
És valójában ez a cél.
A vevőt kell sikerélménnyel ellátni.

Tovább olvasom »
email marketing
tartalom marketing

Email marketing tartalmak készítése

Egy email lehet spam és lehet bosszantó, soha meg nem nyitott tartalom, amit felesleges energia befektetésnek és pénzkidobásnak is értékelhetünk, de lehet olyan vásárlás ösztönző tevékenység is, ami busásan megtérülhet.
Csak kellő átgondolás és szakszerűség kell az email marketing használatához.

Tovább olvasom »